Croud
11 March, 2024
Standing out from the Croud 
Creating a best-in-class environment for a growing global digital agency

The brief  

They wanted the office to reflect their highly sociable, inclusive mentality, supporting employee wellbeing.

The solution   

Creating a space that promotes connection, collaboration and culture by designing a central feature breakout space as well as an outdoor terrace.

The result  

Creating a space that promotes connection, collaboration and culture by designing a central feature breakout space as well as an outdoor terrace.

Croud is a global, full-service digital agency that drives growth for brands through reinvention. As a rapidly scaling company that flourished during the pandemic and hasn’t looked back since, they needed a space to match their pace of development and selected The Bard in Shoreditch. 

Croud

Centre stage  

In the dynamic surroundings of this East End district, The Bard is a spectacular, modern building. Architecturally inspiring, it’s at the heart of The Stage – a wider, landmark 2.3-acre mixed-use development, designed around a world-class heritage centre on the site of Shakespeare’s Curtain Theatre.  

Designed for forward-thinking businesses in London’s creative and technology centre, it’s the ideal setting for this growing company, which has taken 24,000 square feet over two floors.  

Multifaceted mentality  

One of Croud’s defining features is that they are incredibly employee focussed. This is an integral part of their company culture, and they demonstrate it through a wide variety of initiatives to support individual wellbeing and create a positive working environment.  

They wanted the office to reflect that highly sociable, inclusive mentality, so the central feature of the space is a visually impressive circular breakout area to encourage community, collaboration and connection. It operates as a tea spot throughout the day, is where breakfast and other meals can be enjoyed, and in the evening, they host DJs, play music and make it a generally convivial, communal environment.   

Linked by a staircase to the reception area so that visitors are invited into it enroute to meetings, this flexible space has been intentionally located. It sits directly next to a large external terrace, and expansive windows, both of which offer impressive views over the London skyline. 

Scaling up 

The interior style of the Croud office also reflects their nurturing approach to the team, with a homely feel defined by a soft palette and textured furnishings. In every way the move to this office marks the next step of the company’s growth from start-up to scale-up and beyond, pointing towards its future with promise and intent. 

Want to create an office space fit for the future of your business? 

Speak to the team at Maris